"15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" Sergisi Gürcistan'da Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında çektiği fotoğraflardan oluşan "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" adlı sergi Gürcistan'da açıldı.

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü ile AA’nın ortaklaşa düzenlediği ve Tiflis'teki East Point Alışveriş Merkezi'nde açılan sergiye, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, Türk kurumlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Büyükelçi Gümrükçü, FETÖ'nün Türkiye'de 15 Temmuz gecesi yaptığı darbe girişimi sırasında AA foto muhabirlerinin çektiği fotoğrafların Tiflis'in en büyük alışveriş merkezinde sergilenmesinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Sergi açılışında emeği geçen yetkililere teşekkür eden Gümrükçü, "O gece halkımızla beraber o darbe girişimini önlerken Anadolu Ajansı'nın bu fotoğraflarını çeken tüm muhabirlere ve fotoğrafları getirerek sergi düzenlediği için Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür ediyorum." dedi.

Darbe girişiminin hemen ardından Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili'nin bakanlarla Türkiye'yi ziyaret ettiğini hatırlatan Gümrükçü, şöyle devam etti:

"15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde Türk halkının demokrasiye sahip çıkması sadece Türkiye için değil, diğer ülkelerdeki demokrasi süreci için de önemlidir. Halkımızın o gece gösterdiği o kahramanca mücadele sadece Türkiye'deki demokrasi ve barışı değil, aynı zamanda bölgesel ve küresel barışı da kurtardı diye düşünüyorum. Bugün halen o darbe girişimime destek verenlerle mücadelemiz devam ediyor ve bu kararlı bir şekilde devam edecek. Çünkü Türkiye'de demokrasinin sağlam bir şekilde devam etmesi bütün bölge ve dünya için çok büyük önem taşıyor."

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Zekeriya Gültekin de "Aziz milletimizin, 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimine karşı gösterdiği kararlı duruşun simgeleşmiş fotoğraflarını Tiflis'te sergilemekten memnuniyet duyuyoruz. Türk milletinin bütünlüğünü hedef alan hain girişim hakkında Gürcü muhataplarımızı ve kamuoyunu bilgilendirme çalışmalarımız bundan sonra da artarak devam edecektir." ifadelerini kullandı.