Gürcistan'da İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Konseri

Yazıcı-dostu sürüm

T.C. Tiflis Büyükelçiliği, Tiflis Belediyesi ve Tiflis Yunus Emre Enstitüsünün iş birliği ile “İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Konseri” düzenlendi.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Gürcü şef Vakhtang Matchavariani'nin yönetimi ve piyanist Aleksandre Toradze'nin eşliğinde 18 Ekim’de Tiflis Devlet Konservatuar Büyük Salonu’nda, 20 Ekim’de ise Tiflis Devlet Konser Salonu’nda iki ayrı konser verdi.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşhvili ve eşinin de katılım gösterdiği konserde bir konuşma yapan Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, dünyaca ünlü İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın, bağımsız Gürcistan tarihinde Tiflis'e gelen ilk yabancı orkestra olduğunu ifade ederek katkılarından dolayı Yunus Emre Enstitüsüne ayrıca teşekkür etti.  

2 bini aşkın seyirci kapasitesi olan Aleksi Matchavariani Tiflis Devlet Konser Salonu'nda gerçekleştirilen ikinci konsere ise Tiflis'teki diplomatik temsilciler, siyasetçiler, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Ulvi Cemal Erkin'in ölümsüz eseri "Köçekçe", Gürcü piyanist Aleksandre Toradze'nin yorumladığı Shostakovich'in 1. Piyano Konçertosu, Nevit Kodallı'nın "Telli Turna" eseri ve Alexi Matchavariani'nin "Türk Marşı"nın da icra edildiği iki konser izleyenlerden büyük alkış aldı.