Tiflis Yunus Emre Enstitüsü "Ethno Fest - 2016" Festivalinde

Yazıcı-dostu sürüm

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü, 1. Uluslararası Geleneksel El Sanatları ve Tasarım Festivali "Ethno Fest - 2016"ya katıldı.

Festivali organize eden Gürcistan Sanat ve Kültür Merkezinin Başkanı Maka Dvalişvili, yerel ve yabancı sanatçılar ile festivalde Türkiye'yi temsil eden Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür etti.

Gürcistan Kültür ve Anıtları Koruma Bakanı Mikheil Giorgadze de böyle önemli bir festivalin Tiflis'te düzenlenmesinden gurur duyduğunu ifade ederek, sanatın insan yaşamında çok önemli bir yer tuttuğunu vurguladı.

Geleneksel el sanatlarının ve tasarımlarının daha da geliştirilmesi gerektiğine işaret eden Giorgadze, gelecekte bu alanda ekonomik kazanç elde edilebileceğini, Avrupa Birliği ülkelerinde milyonlarca kişinin profesyonel olarak bu tür işlerle meşgul olduğunu söyledi.

Festivalin düzenlenmesine destek veren Tiflis Belediye Başkanı Davit Narmania da tüm katılımcılara teşekkür ederek, festivali organize eden ekiplerin başarılı bir iş çıkardığını, belediye olarak gelecekte de benzer etkinlikleri destekleyeceklerini belirtti.

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Zekeriya Gültekin ise Türk el sanatlarının hem Gürcistan'da hem de uluslararası alanda tanınırlığına katkı sağlayacak bu tür organizasyonlara mümkün olduğunca katılım sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi.

3 gün süren etkinliğin ardından Tiflis Yunus Emre Enstitüsünün Kazaziye standı “En Eski Sanat” ve “En Güzel” stant kategorilerinde birincilik ödülü aldı.