71. Devlet Okulunda Türkçe Dersleri Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü, Tiflis 71. Devlet Okulunda seçmeli Türkçe derslerinin ilk adımı atıldı.

Yabancı dil olarak Türkçe öğrenimi taleplerini karşılamak amacıyla yürütülen projelerden “Tercihim Türkçe” kapsamında, Yunus Emre Enstitüsü tarafından hazırlanan Türkçe ders kitaplarının öğrencilere hediye edilmesi ile dersler başlamış oldu.

Projeyi değerlendiren Okul Müdürü Paata Çorgolaşvili, Türkiye'nin Gürcistan'ın komşusu ve stratejik ortağı olduğuna vurgu yaptığı konuşmasında, Türkçe dersi projesi ile iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin güçlendirilmesine katkı sağlayacaklarına inandığını ifade etti.

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Özge Akbaş ise, 2013 yılından itibaren Enstitüsü tarafından yürütülen “Tercihim Türkçe” projesiyle devlet okullarında öğrencilere seçmeli Türkçe dersi verdiklerini anlattı.

Akbaş, "Türkçeyi seçmeli yabancı dil olarak öğretmekteyiz. Bu proje kapsamında Tiflis’te bulunan 6 devlet okulunda, bugün itibarıyla 510 öğrenciyle derslerimizi yürütmekteyiz." dedi.

500 öğrenci Türkçeyi tercih etti

Gürcistan’da Türk kültürünü, tarihini, sanatını tanıtmak ve yabancılara Türkçe öğretmek amacıyla 31 Mayıs 2012 tarihinden bu yana başkent Tiflis’te faaliyetlerine devam eden Enstitü, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında 500 öğrenci ile Türkçeyi seçmeli yabancı dil olarak öğretiyor.

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü temel, orta ve ileri düzey Türkçe kursları dışında, Tiflis’te Türkçeye olan talepleri karşılamak amacıyla yürütülen “Tercihim Türkçe” projesi ile 2013 yılından bugüne devlet okullarındaki öğrencilere, Türkçeyi seçmeli yabancı dil olarak öğretiyor.

Proje kapsamında 71. Devlet Okulu da kulüp faaliyeti olarak 21 öğrenciyle başlattığı Türkçe derslerine önümüzdeki yıl seçmeli ders olarak devam edecek.