Çocuk Festivali Tiflis’te

Yazıcı-dostu sürüm

04 Haziran 2022 tarihinde Tiflis Belediyesinin organizatörlüğünde ve Tiflis Yunus Emre Enstitüsünün katılımlarıyla Tiflis Sirki’nde Çocuk Festivali gerçekleştirildi.

Festivalde spor ve sanat okulları, çocuk kulüpleri, sağlık kuruluşları, dil merkezleri, el sanatları merkezleri, gıda firmaları ile yayınevleri başta olmak üzere farklı yerli-yabancı kurum ve kuruluş yer aldı. Çocuklara yönelik düzenlenen yarışmalar, oyunlar, sirk gösterileri ve sanat atölyeleri çocukların renkli bir gün geçirmelerini sağladı.

Enstitüye ayrılan stantta ebru sanatı etkinliğine ve yüz boyama sanatına yer verildi. İlk kez ebru sanatıyla tanıştıklarını ifade eden minikler, seçtikleri renklerle su üzerinde resimler yaparak kendi tablolarını oluşturmanın keyfini yaşadı.

Etkinlikte Enstitünün Türkçe kursları, TYS, Tercihim Türkçe Projesi, çevrim içi uygulamalar ve kültür sanat faaliyetleri hakkında da bilgi verildi.

 

Diğer Etkinlikler

“Avrupa Dil Günü” etkinliği, Tiflis'te faaliyet gösteren yabancı enstitüler ve dil merkezlerinin iş birliğiyle 26 Eylül...

3. Tiflis Çocuk Festivali, Tiflis Belediyesinin organizatörlüğünde ve Tiflis Yunus Emre Enstitüsünün katılımlarıyla 05...