Ebru Kursiyerlerinin Sertifika Heyecanı

Yazıcı-dostu sürüm

Tiflis Yunus Emre Enstitüsünde 5 Mart-30 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Geleneksel Ebru Sanatı Kursu, sergi açılışı ve sertifika takdimiyle sona erdi. Ebru kursiyerlerinin ve sanatseverlerin katıldığı programda, kursiyerlerin bir dönem boyunca yaptığı çalışmalar büyük beğeni topladı.

Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan ebruyla ilgili teorik bilgilerin verilip uygulamaların yapıldığı kursa, küçük büyük her yaştan kursiyer ilgi gösterdi. Kursa katılanlar, dönem boyunca ebru sanatını tüm detaylarıyla öğrenirken kendi ebrularını da yapma şansı buldular. 

Ebru Hocası Dariko Chikhladze yaptığı konuşmada, “Sözlerime bizlere üç ay boyunca çok keyifli bir çalışma ortamı sunan Yunus Emre Enstitüsüne, sanatı destekleyerek bütün yolları açtıkları için teşekkür ederek başlamak istiyorum. Kursiyerlerimizin hepsi birbirinden yetenekliydi, bugün ilk ebru sergimizi açtık. Bu bir başlangıç, çalışmalarımız ve sergilerimiz daha da güzelleşerek devam edecek.” ifadelerine yer verdi.

Ebru kursuna katılan Zeynep Suleimanova ise “Şimdiye kadar Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen pek çok kursa ve etkinliğe katıldım. Ebruyla Türkçe Yaz Okulunda tanışmıştım. Bu yıl Yunus Emre Enstitüsünde de ebru kurslarının açıldığını duyunca hemen kursa katılamaya karar verdim. Buradaki yoğun çalışmalarımız sonucunda ortaya çok güzel eserler çıktı. Biz üç aylık süreçte sadece resim yapmayı değil, boyaları suyun üzerinde ahenkle dans ettirmeyi de öğrendik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen sertifika takdim töreni ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sergi açılış programı sona erdi. Yaklaşık 500 eserin bulunduğu sergi, 4 Haziran’a kadar Tiflis Yunus Emre Enstitüsünde ziyarete açık olacak. Ebru kurslarının önümüzdeki dönemlerde Tiflis başta olmak Gürcistan’ın farklı şehirlerinde devam etmesi planlanıyor.