Geleneksel Türk El Sanatları Gürcü Sanatçılarla Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Kültür Konseyi Sanatçıları Elene Akhvediani Sanat Merkezinde Tezhip, Minyatür, Ebru ve Hat sanatı üzerine Gürcü el sanatçılarına yönelik bir atölye çalışması gerçekleştirdi.

Organizasyonun açılışına Tiflis Belediyesi Eğitim ve Kültür Konseyi Başkanı Prof. Dr. Tamar Taliashvili, Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Zekeriya Gültekin ve Tiflis Belediye Meclis Üyesi Loda Dzneladze'le seçkin bir sanatçı topluluğu katıldı.

T.C. Kalkınma Bakanlığı ile Yunus Emre Enstitüsü işbirliğiyle gerçekleştirilen El Sanatları projesi kapsamında 15 Ekim - 15 Aralık 2015/ 15 Ocak-15 Nisan 2016 ve 16 Nisan-15 Haziran 2016 dönemlerinde Gürcistan’da çeşitli sanat ve zanaat dallarında kurslar açılacak. Kurslar, ilk iki dönem üçer aylık öğretici, son dönemse Kalfalık hedefli olarak planlandı.

Proje esas itibariyle zengin bir el sanatı kültürüne ve becerisine sahip Gürcü sanat dünyasıyla Türk El Sanatlarının zenginliğini buluşturmayı; bu yolla iki ülke halkları arasında sanatsal paylaşım olanağını arttırmayı amaçlıyor.