“Genç Pehlivanlar” Filmine Özel Jüri Ödülü

Yazıcı-dostu sürüm

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Gürcistan Kültür ve Anıtları Koruma Bakanlığı ile Tiflis Belediyesi tarafından desteklenen “Cine Doc Tbilisi” belgesel festivaline Mete Gümürhan’ın “Genç Pehlivanlar” adlı filmiyle katıldı.

Türkiye ile birlikte Gürcistan, Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan’dan 8 filmin yarıştığı festivalin “Odak Kafkasya” bölümünde Gümürhan’ın filmi Jüri Özel Mansiyon Ödülü’ne layık görüldü.

Ödülü, Mete Gümürhan adına Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Zekeriya Gültekin aldı. Gültekin, yaptığı konuşmada birbirinden güzel filmlerin yarıştığı festivalde “Genç Pehlivanlar”ın birinci olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek festivalin aynı zamanda Kafkas ülkeleri arasında kültürel paylaşımlar sağlaması açısından da önemli bir platform olduğunu belirtti.

Genç Pehlivanlar

“Genç Pehlivanlar”, Amasya’nın civar köylerinde yaşayan ailelerin çocuklarının güreşte elde edecekleri başarı ile kendilerine yeni bir yol çizmeye çalışmalarının öyküsünü anlatıyor. Amasya Güreş Merkezi Yatılı Okulu’ndaki 26 çocuk, geleceğin güreş şampiyonları olabilmek için birçok zorluğa göğüs geriyor. Yönetmenin müdahale etmeden, yakından gözlemiyle, çocukların arkadaşlıkla rekabet arasında geçen gündelik hayatlarına tanık oluyoruz.