Gürcistan’da Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

21-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te "Türk Mutfağı Haftası" dolayısıyla düzenlenen "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" etkinliklerine Türk ve Gürcü siyasetçiler geniş katılım sağladı.

Başkent Tiflis'teki Yazarlar Evi'nde Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen tanıtım etkinliğine Gürcistan'ın Adalet Bakanı Rati Bregadze, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Türkiye-Gürcistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Halil Etyemez, Gürcistan-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Beka Odişaria, Gürcü milletvekilleri, bakan yardımcıları, çeşitli ülkelerden diplomatlar, Gürcü kamuoyunun temsilcileri, din adamları, Gürcistan'daki Türk kurumlarının temsilcileri, Türk ve Gürcü iş insanları ile diğer davetliler katıldı.

Büyükelçi Yazgan, programın açılışında yaptığı konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası kapsamında “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabının tanıtımını yaptı.

 Türk mutfağından lezzetlerin Gürcü dostlara sunulmasından büyük memnuniyet duyduğunu anlatan Yazgan, Türk ve Gürcü toplumunun mutfağın çeşitliliğine büyük önem verdiğini söyledi.

 Bu haftanın, Türkiye ile Gürcistan arasındaki diplomatik ilişkilerin 21 Mayıs 1992'de yeniden tesis edilmesinin 30. yıl dönümünü vesilesiyle büyük önem taşıdığına dikkati çeken Yazgan, bu süreç içinde böylesi bir programın düzenlenmesinin son derece önemli olduğunu kaydetti.

 Adalet Bakanı Bregadze de programa katılmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirerek, Türk-Gürcü ilişkilerin önemini vurguladı.

İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesine sağladığı önemli katkılardan dolayı Büyükelçi Yazgan'a teşekkür ettiklerini ifade eden Bregadze, "Biz, Türkiye ile Gürcistan arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edilmesini kutluyoruz." dedi.

Gerek Türk-Gürcü ilişkilerinin 30 yıl öncesinde yeniden tesis edilmesi, gerek yarın kutlanacak Gürcistan bağımsızlık günü vesilesi ile son derece anlamlı bir haftanın içinde birçok değerli davetlinin katılımıyla Türk mutfağının Tiflis'te tanıtılmasının da çok anlamlı olduğunu belirten Demircan "Sayın Büyükelçi burada bir sofra kurdu ama sofrası aynı zamanda bir Halil İbrahim Sofrası oldu." dedi.

Demircan da Türk-Gürcü ilişkilerin başarılı bir şekilde sürdürülmesine sağladığı imkanlardan dolayı Büyükelçi Yazgan'a teşekkür etti.

Yunus Emre Enstitüsünün de destekleriyle düzenlenen etkinlikte, toplam 150 misafir ağırlandı.

 

Diğer Etkinlikler

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü, Tiflis’te her yıl bahar aylarında düzenlenen Çay ve Peynir Festivaline katılarak Türk...