Gürcistan’da Çini Semineri

Yazıcı-dostu sürüm

 

T.C. Kalkınma Bakanlığı ile Tiflis Yunus Emre Enstitüsü işbirliğinde gerçekleştirilen proje çerçevesinde Gürcü el sanatçılarına Çini semineri verildi.

Kültür Konseyi tarafından görevlendirilen Uzman Eğitmen Gülizar Çevik tarafından Tiflis Yunus Emre Enstitüsünde verilen seminere 40 kişiden oluşan el sanatçıları topluluğu katıldı.

İçerisinde halı uzmanından kitap süsleme sanatçısına el sanatları akademisyeninden ressama pek çok sanatçının yer aldığı topluluk 1 ay boyunca gördükleri uygulamalı derslerin ardından Çiniyle ilgili teorik eğitim aldılar.

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Zekeriya Gültekin Geleneksel Türk el sanatları kurslarının  Gürcistan’da büyük bir ilgiyle karşılandığını belirterek “Çini, Tezhip, Minyatür, Ebru ve Hat sanatı üzerinden iki ülke halkının sanat alanında ortak zevklerini keşfetmek bizi çok mutlu etti. Bundan sonra  her iki ülkenin sanat çevrelerini daha farklı boyutlarda buluşturacağız” dedi.

Seminere katılan el sanatçıları ise Çini sanatının özellikle camilerdeki uygulamalarını çok merak ettiklerini belirterek düzenleyecekleri bir sergi çerçevesinde İstanbul’u da görmek istediklerini ifade ettiler.

Etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.