Gürcistan'da Üç Dilde Tiyatro Oyunu Sahnelendi

Yazıcı-dostu sürüm

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te, Gürcü yazar Davit Kldiyaşvili'nin kaleme aldığı “Darispan'ın Çilesi” adlı oyun, Türkçe, Gürcüce ve Azerice olmak üzere üç dilde tiyatroseverlerin beğenisine sunuldu.

Yunus Emre Enstitüsü ve Haydar Aliyev Devlet Tiyatrosu ortaklığında sahnelenen oyunda başrolü Trabzon Sanat Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Necati Zengin üstlendi.

Oyunu izleyenler arasında Gürcistan Kültür ve Anıtları Koruma Bakanı Mikheil Giorgadze, T.C. Tiflis Büyükelçilik Müsteşarı Muteber Kılıç ve Azerbaycan’ın büyükelçilik yetkilileri de yer aldı.

Bakan Giorgadze yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki kültürel bağlara dikkati çekerek çeşitli alanlarda iş birliği imkânlarının bulunduğunu söyledi. Giorgadze, Türkiye'nin Gürcistan'a birçok alanda koşulsuz destek verdiğini belirterek "Bir Bakan olarak şunu söyleyebilirim ki nerdeyse tüm stratejik alanlarda Türkiye'nin tam ve koşulsuz desteğini hissediyoruz." ifadelerini kullandı.

Enstitüsü Müdürü Zekeriya Gültekin de Gürcistan'da ilk defa üç dilde bir oyun sahnelendiğini kaydederek, üç ülkenin de oyuncularının harika performans sergilediğini belirtti. Gültekin ayrıca "Çok iyi düzeyde devam eden üç ülke arasındaki ilişkiler, bu tür kültürel projelerle daha da anlam kazanıyor. Yunus Emre Enstitüsü olarak bu projelere katkı sunmaya devam edeceğiz." diye konuştu.