Güz Dönemi Türkçe Kursları Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Gürcistan’da Türk kültürünü, tarihini, sanatını, edebiyatını tanıtmak ve yabancılara Türkçe öğretmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Tiflis Yunus Emre Enstitüsünde, 2019 Güz Dönemi Türkçe Kursları 30 Eylül 2019 tarihinde başladı. A1, A2, B1, B2 ve C1 seviyelerinde başlayan Türkçe kurslarına Gürcü halkının yanı sıra Gürcistan’da yaşayan yabancılar da ilgi gösterdi.

Türkçe kursuna yeni kursiyerlerin yanı sıra daha önceki dönemlerde Enstitüde Türkçe öğrenenler de kayıt yaptırdı. Yaklaşık 3 ay boyunca devam edecek Türkçe kurslarında kursiyerler, hem Türkçe öğrenecekler hem de etkinliklere katılarak Türk kültürünü tanıma fırsatı elde edecekler.

Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe Öğretim Sistemi

Enstitü bünyesinde açılan Türkçe kurslarında, 2012 yılından beri ortalama 3000 kişi Türkçe öğrendi. Türkçenin bir dünya dili olarak öğretilmesi maksadıyla açılan kurslardaki öğretim sistemi, Diller İçin Avrupa Ortak Öneriler Metni'ne göre yapılıyor ve dört temel dil becerisine (dinleme, konuşma, okuma ve yazma) eşit düzeyde yer veriliyor.

Dil öğretimi, eğitim dili Türkçe olarak A1, A2, B1, B2, C1, C2 düzeylerinden oluşan altı basamakta gerçekleştiriliyor. Her bir düzey 72 saatlik iki kurdan oluşuyor. Derslerde Yunus Emre Enstitüsü tarafından hazırlanan Yedi İklim Türkçe Öğretim Setleri kullanılırken kurslar alanında uzman ve tecrübeli eğitmenler tarafından yürütülüyor. Düzey sonunda yapılan kur sınavına girerek başarı gösteren kursiyerlere sertifika ve bir üst düzeye geçme hakkı veriliyor.

“Tercihim Türkçe”

Türkçe öğretimi ile birlikte Türk kültürünü tanıtmayı, Türkiye ve Gürcistan arasında kalıcı bir etkileşim sağlamayı amaçlayan Enstitü, Tercihim Türkçe Projesi’ne de devam ediyor.

Devlet okullarındaki öğrencilere, Türkçenin seçmeli yabancı dil olarak öğretilmesi için yürütülen Yunus Emre Enstitüsü Tercihim Türkçe Projesi Tiflis’te 2013 yılından beri uygulanıyor. Proje kapsamında Tiflis’te 2019-2020 eğitim öğretim yılında 6 devlet okulunda Yunus Emre Enstitüsünün koordinesinde Türkçe, ikinci yabancı dil olarak öğreniliyor.