IWA Gürcistan Etkinliğinde Ebru Sanatı 

Yazıcı-dostu sürüm

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü, Tiflis Radisson Blu Iveria Otelde bu yıl 19.su düzenlenen International Woman's Association (IWA) Winter Fair’e katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Tiflis Büyükelçiliği tarafından Tiflis'te faaliyet gösteren Türk kurum ve kuruluşlarının desteğiyle oluşturulan Türkiye masasında, Tiflis’te yaşayan Türk hanımları tarafından hazırlanan ve Türkiye’den getirtilen el işi ürünlerden oluşan hediyelik eşyalar ile Türk mutfağına ait lezzetler, kimsesiz çocuklara bağışlanmak üzere satışa sunuldu. Fuara Tiflis’te faaliyet gösteren pek çok firma sponsor oldu.

Türkiye masasında ebru sanatı yoğun ilgi gördü.

26 farklı ülkeden onlarca katılımcının desteğiyle oluşturulan ve binlerce kişi tarafından ziyaret edilen fuarda Türk sanatının tanıtımının gerçekleştirilmesi ve sosyal sorumluluk projelerine destek verilmesi amacıyla da çalışmalar yürüten Tiflis Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye masasındaki yerini ebru sanatıyla aldı.

Geleneksel Türk sanatlarının en ilgi çeken dallarından ebruya özellikle çocuklar, yoğun ilgi gösterdi. Minik eller, ebru usta öğreticisinin yardımıyla birbirinden güzel çalışmalar ortaya çıkardı.