Kafkaslarda ‘Etnik Caz’ Rüzgarı Esti

Yazıcı-dostu sürüm

Gürcistan Tiflis'te altıncısı düzenlenen Kafkas Caz Festivali 4- 7 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleşti

Gürcistan Tiflis'te altıncısı düzenlenen Kafkas Caz Festivali  4- 7 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleşti. Türkiye, ABD, Almanya, Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan’dan 60 sanatçının katıldığı festivalde Türkiye’yi Tar virtüözü Nevcivan Özel ve grubu temsil etti.

Festivali açılışı konuşmasını yapan Komite Başkanı Helen Meçitova “Festivalimize ilk defa Türkiye’den de katılımcı olması memnuniyet vericidir. Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür ediyoruz” dedi.

Kemençede Nevbahar Özel, tabla ve perküsyonda Tarık Tüysüzoğlu, kontrbasta ise Volkan Hürsever’in eşlik ettiği; Anadolu Balkanlar ve Uzak doğudan esintilerin yer aldığı bestelerinden oluşan Nevcivan Özel konseri davetliler tarafından büyük ilgiyle dinlendi.

Başta Türkiye Tiflis Büyükelçisi Levent Gümrükçü olmak üzere pek çok davetlinin katıldığı konsere katılım büyüktü.

Nevcivan Özel Kimdir?

Halen TRT İstanbul Radyosu'nda tarzen ve İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nda tar öğretmeni olarak görev yapan Nevican Özel, geleneksel enstrümanlarla seslendirilen yeni bir müzik anlayışını temsil ediyor. Tarzenliğin yanı sıra Reiki Ustası olarak da yakından tanınan Nevcivan Özel, 2000 yılından bu yana kendi stüdyosunda etnik müzikten caza kadar geniş bir yelpazede birçok müzisyenle çalışıyor.