Rafadan Tayfa, Uluslararası TOFUZİ Animasyon Film Festivali’nde

Yazıcı-dostu sürüm

Batum’da geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen Uluslararası TOFUZİ Animasyon Film Festivali, bu yıl 11. kez düzenlendi.

Batum Belediyesi, Acara Özerk Cumhuriyeti Eğitim, Kültür ve Spor Bakanlığı, Gürcistan Sinema Millî Merkezi, İmedi TV, Batum Sanat Üniversitesi, 1. Devlet Kanalı, Batum İlia Çavçavadze Dram Tiyatrosu, Çizgi Film Geliştirme Vakfı, Yunus Emre Enstitüsü ve çeşitli büyükelçilikler tarafından desteklenen festival boyunca atölye çalışmaları, animasyon film gösterimleri, seminerler ve sergiler başta olmak üzere bir dizi etkinlik yapıldı.

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Türkiye'yi temsilen katıldığı Uluslararası TOFUZİ Animasyon Film Festivali'nde Yönetmen İsmail Fidan’ı konuk etti. Yönetmen Fidan tarafından çocuklara yönelik düzenlenen atölye çalışmasında bir animasyon filminin hazırlık süreci anlatıldı. Atölyenin ardından da “Rafadan Tayfa" filminin gösterimi gerçekleştirildi.

Festivalin ardından Yönetmen Fidan'ın Gürcistan’daki son durağı Batum Türk Okulu oldu. Çocuklarla söyleşi yapıldı ve “Rafadan Tayfa” filmi gösterildi. Çizgi film izlemeyi çok sevdiklerini belirten çocuklar merak ettiklerini Fidan’a sorma fırsatı elde ettiler.

Uluslararası TOFUZİ Animasyon Film Festivali 26 Ekim 2019 tarihinde sona erdi.