Tercihim Türkçe Projesi Öğrencileri Ebru Sanatı ile Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Tiflis’te Tercihim Türkçe Projesi’nin yürütüldüğü 31, 54, 55, 71, 152, 178. Kamu Okullarında seçmeli ders olarak Türkçe öğrenen öğrencilere, ebru eğitmeni Dariko Chikhladze tarafından ebru sanatı tanıtıldı.

Türkçeyi seçmeli dil olarak öğrenen öğrencilere Türk kültürünü tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinliklere, öğrencilerin yanı sıra öğretmenler ve okul idarecileri de yoğun ilgi gösterdi. Etkinliklerde ebru sanatı hakkında teorik bilgiler alan öğrenciler, sonrasında yapılan atölyede öğrendiklerini uygulamalı olarak tecrübe etme şansı buldular.

Tiflis Kakutsa Cholokashvili 178. Kamu Okulu Müdiresi Nana Labadze, “Öğrencilerimizin ders dışında etkinliklere katılarak sosyalleşmesini her zaman destekliyoruz. Bugün onların öğrenerek eğlendiklerine şahit olduk ve durum bizleri oldukça memnun etti.  Gözlemlediğim tek bir problem var, o da öğrencilerimiz ebru yapmayı o kadar sevdiler ki henüz bana sıra gelmedi, tezgâhın başına geçemedim.” sözlerine yer verdi.

Tiflis 55. Kamu Okulu Müdiresi Maia Abramidze ise ebru sanatıyla daha önce Yunus Emre Enstitüsünün bir etkinliğinde tanıştığını dile getirerek okullarında öğrencilere ve öğretmenlere yönelik ebru kursu açılması talebinde bulundu.

Birçok öğrenci ebru sanatını daha önce bilmediğini dile getirerek suyun üzerine boyalarla resim yapmanın çok eğlenceli olduğunu belirtti. Ebru sanatında en çok ilgilerini çeken şeyin ise suya batırılan kâğıtların parçalanmadan sudan çıkması olduğunu dile getirdiler.

Ebru sanatını tanıtmak amacıyla düzenlenen atölye çalışmalarına Tiflis’teki diğer okullarla devam ediliyor.