Tiflis Uluslararası Kitap Festivali

Yazıcı-dostu sürüm

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü, 24 Haziran – 27 Haziran 2021 tarihleri arasında Gürcistan Kitap Yayıncıları ve Dağıtıcıları Birliği tarafından bu yıl 23.’sü düzenlenen ve Gürcistan’ın en büyük kitap festivali olan Tiflis Uluslararası Kitap Festivaline katıldı.

Expo Georgia Fuar Merkezi'ndeki açılış törenine, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, Gürcistan Kültür, Spor ve Gençlik Bakanı Tea Tsulukiani, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkan Yardımcısı Dr. İsrafil Kuralay, İTO Yönetim Kurulu Üyesi Münir Üstün, Tiflis Belediyesi yetkilileri ile diğer davetliler katıldı.

Bakan Tsulukiani açış konuşmasında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının getirdiği zorluklara rağmen festivalin düzenlenmesinin mümkün olmasından dolayı fuarın organizatörleri ve ortaklarına teşekkür etti. Türkiye'nin 2022'de festivalin onur konuğu ülkesi olacağını dile getiren Tsulukiani, "Bizim stratejik ortağımız Türkiye'den değerli misafirlerin açılış törenine katılmaları bizi çok memnun etti." dedi.

Büyükelçi Yazgan ise konuşmasında gelecek yıl söz konusu festivalde Türkiye'nin onur konuğu olacağından dolayı gurur ve sevinç duyduklarını kaydetti. Bu tür festivallerin sayesinde dünyada insanların birbirlerinin kültürünü ve değerlerini öğrendiklerini belirten Yazgan, bugün insanların kitap okumaya ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Program Tiflis Belediyesi Müzik Grubu tarafından verilen konserle devam etti. Festivalde Yunus Emre Enstitüsü tarafından hazırlanan kitap, dergi, broşür, bülten, ders ve hikâye kitabı gibi yayınların sergilendiği stantta, Türkçe kursları, Türkçe Yeterlik Sınavı ve Türkçe Öğretim Portali'nin tanıtımı gerçekleştirildi. Festival kapsamında 25 Haziranda ebru sanatı tanıtılarak ziyaretçilere sanatı deneme fırsatı verildi.

  Tiflis Uluslararası Kitap Festivali, 4 gün içinde 10 bini  aşkın kişi tarafından ziyaret edildi.

Diğer Etkinlikler

29.01.2022 tarihinde  "Milli Edebiyat Dönemi Türk Edebiyatı" konulu çevrim içi  Türk Edebiyatı sohbetleri...

Yunus Emre, Türk milletinin yetiştirdiği büyük mutasavvıflardan, Türk dili ve edebiyatı tarihinin en büyük şairlerinden...

21.05.2021 tarihinde Tiflis Yunus Emre Enstitüsünde, “Tercihim Türkçe Projesi” kapsamındaki Gürcistan Devlet...

Yunus Emre Enstitüsünün desteğiyle basılan "Türk Şiiri Antolojisi" kitabının tanıtımı 22 Aralık 2020 tarihinde T.C...