Tiflis Yunus Emre Enstitüsü 6. Yılını Kursiyerleri ile Kutladı

Yazıcı-dostu sürüm

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü, açılışının 6. yılı kutlamaları ve sertifika takdimi münasebetiyle tören düzenlendi.

31.05.2018 tarihinde Enstitü binasında düzenlenen etkinliğe TİKA Tiflis Koordinatörü Hüseyin Şanlı, Koordinatör Yardımcısı Necla Demirdağ, Tiflis’te çalışan Türk iş adamları ile esnafların yanı sıra eski ve yeni kursiyerler katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Enstitü Müdürü Selçuk Kürşad Koca, Gürcistan ve Türkiye arasındaki ortak değerlere dikkat çekti. Koca, “Yunus Emre Enstitüsü, dünyanın her yerinde kültüre ve sanata değer veren bir kurumdur. Gittiği her ülkede o ülkenin kültürüyle Türk kültürünü birleştirmeye çalışmaktadır. Biz de Gürcistan’da aynı amaç için faaliyet göstermekteyiz. Gürcistan’la Türkiye arasında pek çok ortaklık var ve birbirimize çok benziyoruz. Bu benzerliği ortak kelimelerde, yemeklerde, geleneklerde, kültürde ve sanatta rahatlıkla görebilmekteyiz.  Aramızda sertifika almaya hak kazanan arkadaşlarınız var. Türkçe öğrenerek Türkçenin gönüllü elçileri olan bu arkadaşlarınızı tebrik ediyor, Türkçeye olan ilgilerinin devam etmesini diliyorum. 6. yılımızı kutladığımız bugün, bilmenizi isterim ki siz değerli kursiyerlerimizle daha güçlüyüz. Çünkü iki ülke arasında bizlerin kurduğu köprüleri bundan sonra sizler devam ettireceksiniz.” diye konuştu.

Ardından A1, A2, B1 ve B2 seviyelerini başarıyla tamamlayan 43 kursiyere sertifikaları takdim edildi. Kursiyerlerin seslendirdiği şarkı ve şiirlerin ardından, Enstitü binasında bir yıl boyunca biriktirdikleri anıların yer aldığı fotoğraflar misafirlerle paylaşıldı.

Program 6. yıl pastasının kesimi ve fotoğraf çekimiyle sona erdi. 

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü 6 yıldır Türkçe Öğretiyor

Tiflis’te 6 yıldır yaklaşık 2 bin 500 kişiye Türkçe öğreten Tiflis Yunus Emre Enstitüsü, Türkçe öğretiminin yanı sıra Türk kültürü, sanatı ve tarihinin Gürcistan’da tanıtılması maksadıyla düzenlenen pek çok faaliyete imza atarken, Gürcistan’daki resmî kurumlar ve özel kuruluşlarla ortak çalışmalar da yürütüyor.

Dünyanın her yerinden yoğun ilgi gören ve seçmeli yabancı dil olarak Türkçe öğrenimi talep eden ülkelerin ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla Yunus Emre Enstitüsü tarafından hayata geçirilen “Tercihim Türkçe Projesi” kapsamında ise Gürcü öğrenciler okullarda Türkçeyi seçmeli dil olarak öğreniyor.