Tiflis’te Bağlama Kursu

Yazıcı-dostu sürüm

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Tiflis Ofisinin destekleriyle Tiflis’te bağlama kursu başlatıldı. 

Gürcistan ile Türkiye arasındaki ortak kültür ürünlerinden biri olan bağlamanın tanıtılması ve öğretilmesi amacıyla açılan kursa farklı yaş gruplarından kişiler ilgi gösteriyor.

Bağlamayla ilgili teorik bilgilerin verilmesiyle başlayan kursta, Türk bağlamasıyla Gürcü bağlaması arasındaki farklılıklar ve benzerlikler ile bağlama teknikleri ele alınacak. Kursiyerler dönem boyunca iki ülkeye ait birbirinden güzel parçaları da bağlamayla çalma fırsatı bulacaklar. 

Bağlama ustası Ömer Kılıç derse başlarken yaptığı konuşmada, “Bağlama, Türk müziği denince akla gelen ilk enstrümanlardan biridir. Biliyoruz ki Gürcistan kültüründe de benzer bir müzik aleti var. Bence bu durum iki kültürün birbirine ne kadar yakın olduğunu kanıtlıyor. Bu dönem katılımcılarla hem bağlama çalmayı öğreneceğiz hem de türkülerimize enstrümanla renk vereceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Bağlama kursu, üç ay boyunca haftada dört saatlik derslerle Tiflis Yunus Emre Enstitüsünde devam edecek.