Tiflis’te Boyaların Suyla Dansı Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Tiflis Yunus Emre Enstitüsünde, Geleneksel Ebru Sanatı kursu 05 Mart 2019 tarihinde başladı. Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan ebruyla ilgili teorik bilgilerin verilmesiyle başlayan kursa, küçük büyük her yaştan kursiyer yoğun ilgi gösterdi. Kursa katılanlar, dönem boyunca ebru sanatının tekniklerini öğrenirken kendi ebrularını da yapma şansı bulacaklar. 

Ebru usta öğreticisi Dariko Chikhladze derse başlarken yaptığı konuşmasında “Ebru sanatı ile Tiflis Yunus Emre Enstitüsünde tanıştım. Enstitü tarafından düzenlenen iki farklı ebru kursuna katıldım ve sertifika aldım. Ebru yapmak zamanla bende tutkuya dönüştü. Yoğun çalışmalarım sonuç verdi ve bu alanda profesyonelleştim. Artık severek yaptığım ebru sanatını öğretmeye başlıyorum.” ifadelerine yer verdi.

Ebru kursuna katılan Zehra Güngör ise “Ebru sanatına uzun süredir ilgi duyuyordum. Kursa çocuklarımla geldim ve burada her şeyin önceden düşünülerek eksiksiz hazırlandığını gördüm. Hocamızı hem teorik hem de uygulama olarak çok başarılı buldum. Gürcistan’da kültürümüzü tanıtmak için gösterdiğiniz çaba için Enstitünüze ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Üç ay boyunca haftada 4 saat verilecek ebru kursunun sonunda, kursiyerlerin çalışmalarından oluşan bir serginin düzenlenmesi planlanıyor.