Tiflis’te “Minyatürlerle Yunus Emre” Sergisi Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

2021 yılı Yunus Emre’nin vefatının 700. Yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından Yunus Emre Yılı olarak ilan edilmiştir. Bu kapsamda 30.11.2021 tarihinde Gürcistan Millî Müzesine bağlı Tiflis Tarih Müzesi’nin sergi salonunda, Tiflis Yunus Emre Enstitüsü ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen “Minyatürlerle Yunus Emre” sergisi açıldı.

Programa T.C. Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, Brezilya’nın Tiflis Büyükelçisi Oswaldo Biato Junior, Almanya’nın Tiflis Büyükelçisi Hubert Knirsh, Kazakistan’ın Tiflis İkinci Katibi Yerlan Bergenev, TİKA Tiflis Koordinatörü Tuba Özütok, Gürcistan Ulusal Müzesi Genel Müdürü Davit Lortkipanidze, Gürcistan'daki Türk kurumların temsilcileri, Türkologlar, çevirmenler, Türk ve Gürcü sanatseverleri ile diğer davetliler katıldı.

Açılış konuşmasında T.C. Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan Yunus Emre’nin Türk edebiyatındaki rolünden ve öneminden bahsetti. Serginin, iki ülke arasındaki kültürel ilişkileri daha da güçlendireceğini belirterek etkinliğe katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. 

Gürcistan Ulusal Müzesi Genel Müdürü Davit Lortkipanidze benzer kültürel etkinlikler sayesinde Türkiye-Gürcistan arasındaki iş birliğinin ve ilişkilerin pekiştirildiğini belirtti.

Sergide Yunus Emre’nin şiirlerinden esinlenerek tasvir edilen 25 adet minyatür sergilendi.

10 Aralık 2021 tarihine kadar sergiyi ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Etkinlikler

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te, Tiflis...

08.06.2021 tarihinde Gürcistan Millî Müzesine bağlı Tiflis Tarih Müzesi’nin sergi salonunda, Tiflis Yunus Emre...