Tiflis’te Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, İvane Javakhishvili Tiflis Devlet Üniversitesi ve Gümüşhane Üniversitesi iş birliğiyle 18-20 Nisan tarihleri arasında Tiflis’te "International Scientific Researches" adlı bir kongre düzenlendi. Kongreye Gürcistan ve Türkiye’nin yanı sıra farklı ülkelerden de geniş bir katılım sağlandı.

Kongrenin açılışı 18 Nisan tarihinde İvane Javakhishvili Tiflis Devlet Üniversitesinin 1. kampüsünde gerçekleştirildi. Açılışa Türkiye Cumhuriyeti Tiflis Büyükelçiliği Müsteşarı Onur Sevim, İvane Javakhishvili Tiflis Devlet Üniversitesi Sosyal ve Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Tamar Dolbaia ile İdari İşler Müdürü Nunu Ovsianikova, Türk Hava Yolları Tiflis Müdürü Şerafettin Ekici, çok sayıda akademisyen, öğrenci ve misafir katıldı.

İvane Javakhishvili Tiflis Devlet Üniversitesi Sosyal ve Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Tamar Dolbaia açılış konuşmasında, “Üniversitemizde her yıl aralarında Türkiye’den de katılımcıların bulunduğu benzer kongreler düzenleniyor. Komşu ülke Türkiye’yle bilimsel iş birlikleri yaptığımız için memnunuz.” dedi.

Kongrenin Düzenleme Kurulu Başkanı Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Üyesi Salih Yılmaz konuşmasında, “Bu yılın ilk kongresini Tiflis’te yapıyoruz. Komşu ülkelerimizle iş birliği içerisinde bilimsel toplantılar düzenlemek bizler için oldukça önemli. Gürcistan’la ilerleyen süreçte de ortak çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Bizlerden desteğini esirgemeyen kişi ve kurumlara teşekkürlerimizi sunuyorum.”  sözlerine yer verdi.

İkinci gün etkinlikleri ise Tiflis Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde gerçekleşti. Program kapsamında on farklı ülkeden kongreye katılan bilim insanları tarafından, sosyal bilimler alanında hazırlanan altmışın üzerinde bildiri sunuldu. Özel, sanal ve poster sunumlara da yer verilen program, 20 Nisan Cumartesi günü düzenlenecek Tiflis şehir turuyla sona erecek.