Türk Çayı Tiflis'te Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü, Tiflis’te her yıl bahar aylarında düzenlenen Çay Festivaline katılarak Türk çayının tanıtımını gerçekleştirdi. Gürcistan Tarım Bakanlığı ve Gürcistan Çay Üreticiler Derneğinin katkılarıyla 05 Mayıs 2019 tarihinde Mtatsminda Parkında düzenlenen festivalde, farklı ülkelere ait geleneksel çaylar ikram edildi. Festivale Gürcistan Başbakanı Mamuka Bakhtadze, Gürcistan Çevre ve Tarım Bakanı Levan Davitashvili başta olmak üzere politikacılar, yabancı misyon temsilcileri ve Gürcistanlılar katıldı.

Çevre ve Tarım Bakanı Davitashvili açılış konuşmasında, festivalin amacının farklı ülkelere ait çayların Gürcistan’da tanıtılması, çay üreticilerinin ve girişimcilerinin desteklenmesi olduğunu dile getirerek katılımcılara teşekkürlerini bildirdi.

Başbakan Bakhtadze konuşmasında “Temiz, doğal ve sağlıklı gıda üretimi bizim için her zaman öncelikli olmuştur. Asıl amacımız tarımsal faaliyetlerimizi geliştirerek köy ürünlerimizi tanıtmak ve desteklemektir. Bu yönde çalışmalarımız büyük bir hızla devam etmektedir. Festivale katılan vatandaşlarımıza ve yabancı misyonlara teşekkürlerimi sunuyorum.” sözlerine yer verdi.

Türk Çayları Büyük Beğeni Topladı

Tiflis Yunus Emre Enstitüsünün Doğadan Çay’ın Gürcistan temsilciliği Orient’in katkılarıyla açtığı stantta, Türk çaylarının farklı çeşitleri geleneksel usullere göre demlenip ikram edildi. Stantta Enstitünün genel tanıtımlarına da yer verilerek TYS, Uzaktan Türkçe Öğretim Portali, Türkçe ve el sanatları kursları tanıtıldı.