Türk Filmleri Tiflisli Sinemaseverlerle Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Gürcistan'da bu yıl on yedincisi düzenlenen Tiflis Uluslararası Film Festivali'nde Türk filmleri Gürcü sinemaseverlerle buluştu.

Gürcistan Sinema Sanat Merkezi tarafından düzenlenen ve Tiflis Yunus Emre Enstitüsü tarafından desteklenen festivalin açılışına Kültür ve Anıtları Koruma Bakanı Mikheil Giorgadze, Tiflis Belediye Başkanı Davit Narmania, festival yöneticisi Gaga Chkheidze, Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Ersin Akbulut ve T.C. Tiflis Büyükelçilik yetkilileri katıldı. 

Festivalin açılışında yaptığı konuşmada bu tür festivallerin Gürcü sineması açısından büyük önem taşıdığını belirten Gürcistan Kültür ve Anıtları Koruma Bakanı Mikheil Giorgadze festivale katkılarından ötürü Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür etti. 

Bir hafta süreyle 50 ülkeden 163 filmin gösterildiği festivalde Türkiye’den Mehmet Can Mertoğlu’nun “Albüm” ve Kıvanç Sezer’in “Babamın Kanatları” adlı filmleri izleyiciyle buluştu. T.C. Tiflis Büyükelçisi Levent Gümrükçü’nün de izlediği “Babamın Kanatları” filminin ardından Yunus Emre Enstitüsünün davetlisi olarak Tiflis’e gelen filmin yapımcılarından Aycan Aluçlu Gürcü, sinemaseverlerle Türk sineması hakkında bir söyleşi gerçekleştirdi.