Uluslararası Kadınlar Birliği'nin Kış Kermesi'nde Türkiye Standına Büyük İlgi

Yazıcı-dostu sürüm

Uluslararası Kadınlar Birliği tarafından 03 Aralık 2022 tarihinde Sheraton Grand Tbilisi Metechi Palace'da düzenlenen kış kermesi etkinliği katılımcıları, ülkemizin standına büyük ilgi gösterdi.

Tiflis'te faaliyet gösteren 26 ülkenin Büyükelçiliklerinin katılarak ülkelerinin el sanatlarını, mutfaklarını ve kültürlerini tanıtma fırsatı yakaladığı kermes etkinliğini yüzlerce yerli ve yabancı katılımcı ziyaret etti. Uluslararası Kadınlar Birliği'nce düzenlenen sosyal sorumluluk projesi kapsamında tüm gelirinin yardıma muhtaç çocuk, kadın ve yaşlılara bağışlanacağı kermes etkinliği aynı zamanda Gürcistan vatandaşlarını, yabancı ülkelerin kültürleriyle buluşturma fırsatı sundu.

T.C. Tiflis Büyükelçiliğinin himayelerinde Gürcistan'da faaliyet gösteren bir çok Türk kurum ve kuruluşun yer aldığı Türkiye standında, Tiflis Yunus Emre Türk Kültür Merkezi olarak geleneksel ebru sanatının tanıtımını gerçekleştirdik. Etkinlik katılımcılarının yoğun ilgisini ve beğenisini çeken ebru sanatı tanıtımımızda her yaştan bir çok ilgili, ebru teknesinin başına geçerek birbirinden güzel ebru çalışması ortaya çıkarttı.

Kermes etkinliği katılımcılarına yönelik olarak gerçekleştirilen çekiliş programının ardından, etkinlik sona erdi.

 

Diğer Etkinlikler

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Gürcistan genelinde birçok resmi kurum ve kuruluşla ortaklaşa yaptığı programlarla...

15.03.2022 tarihinde Tiflis Yunus Emre Enstitüsünde geleneksel ebru sanatı kursu başladı.

Türk sanatları arasında...

Tiflis Yunus Emre Enstitüsünde, Covid-19 salgın kuralları çerçevesinde 05.10.2021 tarihinde geleneksel ebru sanatı...

 

Tiflis Yunus Emre Enstitüsünde 12 Nisan-10 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen Geleneksel Ebru Sanatı...