Yunus Emre Enstitüsü, Uluslararası Kafkas Caz Festivali’nde

Yazıcı-dostu sürüm

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Tiflis Belediyesi ile Gürcistan Kültür ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl 9.’su düzenlenen Uluslararası Kafkas Caz Festivali’ne katıldı.

Güney Kafkas Bölgesinde etnik caz müziğin gelişmesine, müzisyenler arasında kültürel iş birliği kurulmasına ve komşu ülkeler arasındaki ilişkilerin güçlenmesine katkı sunmayı amaçlayan festival, 4-8 Haziran tarihleri arasında Gürcistan, Azerbaycan, Ermenistan ve Türkiye’den müzisyenlerin katılımıyla Tiflis’te gerçekleştirildi. Festival kapsamında konserlerin yanı sıra seminer, sergi, eğitim programları ve atölye çalışmaları düzenlendi.

Festivalin kurucusu Elene Meçitova açılışta yaptığı konuşmada, 2010 yılından bu yana düzenlenen festival kapsamında 11 ülkeden 100’den fazla müzisyenin organizasyona katıldığını söyledi. böylesi büyük bir festivalin titiz bir çalışma neticesinde gerçekleştirilebildiğini aktaran Meçitova, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu süreçte son dört yıldır desteklerini bizden esirgemeyen ve Gürcistan ile Türkiye arasındaki kültür köprüsünün inşa edilmesinde büyük katkıları bulunan Yunus Emre Enstitüsüne ayrıca teşekkür etmek istiyorum.”

Enstitü tarafından da desteklenen festivale ülkemizi temsilen Bilal Karaman, Şentürk Öztaş ve Mustafa Olgan katıldı. Türk müzisyenlerin Abanotubani’de sahne aldığı kapanış konseri T.C. Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, yabancı misyon temsilcileri, Türk-Gürcü- Ermeni sanatçılar ile çok sayıda yerli ve yabancı müzikseverin katılımları ile gerçekleştirildi. Büyük beğeni toplayan konserin ardından Büyükelçi Yazgan tarafından, Türk müzisyenler için resepsiyon verildi.