Tercihim Türkçe Projesi Öğrencilerinden Türkiye Temalı Resimler

Yazıcı-dostu sürüm

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü tarafından Tercihim Türkçe Projesi’ndeki öğrencilere yönelik “Türkiye” temalı ödüllü resim yarışması düzenlendi. Dijital ortamda yapılan yarışmaya çok sayıda başvuru gerçekleşti. 

Yarışma, Enstitünün sosyal medya hesapları ve Tercihim Türkçe Projesi’nde yer alan okullar üzerinden duyuruların yapılması ile başladı. Kovid 19 salgını nedeniyle okullarına gidemeyen ilköğretim ve lise çağındaki öğrencilerden, Türkiye denilince akıllarına gelen şeyleri resmetmeleri istendi. Öğrenciler evlerindeki imkânlarla yaptıkları birbirinden güzel resimlerin fotoğraflarını Enstitünün sosyal medya hesaplarına göndererek yarışmaya katıldı.

Çocukların, Gürcü Türk dostluğuna vurgu yapan resimleri dikkat çekti. Bunun yanında komşuluk ve hoşgörü temaları da resimlerdeki yerini aldı. Yarışmaya başvuru süresinin sona ermesinin ardından resimler sosyal medya üzerinden paylaşılarak halk oylamasına sunuldu. Üç gün boyunca rekabetin devam ettiği oylamanın sonucunda en çok beğeniyi alan beş resim dereceye girdi. Dereceye giren resimleri yapan Tekla Kurtsadze, Mariam Tetruashvili, Giorgi Kopadze, Khatia Chargazia, Mariam Mughalashvili’ye, Enstitüde sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek ödülleri takdim edildi.

Kovid 19 süresince hedef kitlesiyle iletişimini dijital ortamda yaptığı etkinliklerle devam ettiren Enstitünün, bu etkinlikteki erişim sayısı yüz otuz bini aştı. Enstitü, dijital etkinliklerine önümüzdeki günlerde de devam edecek.