Okçuluk Kursiyerlerinin Sertifika Heyecanı

Yazıcı-dostu sürüm

 “Kemankeş Projesi” kapsamında Gürcistan’ın Marneuli şehrinde 05 Ekim-31 Aralık tarihleri arasında Tiflis Yunus Emre Enstitüsü tarafından açılan Geleneksel Türk Okçuluğu kursu, ok atma yarışması ve sertifika takdimiyle sona erdi.

Etkinliğimize Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, Büyükelçilik Eğitim Müşaviri Yüksel Kara, Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ali Oğuzhan Yüksel, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Tiflis Koordinatörü Tuba Özütok, yerel belediyenin yetkilileri ile kursiyerler katıldı.

Büyükelçi Yazgan, törende yaptığı konuşmada, her bölgenin kendine ait bir gelenek ve kültürü olduğunu, ancak Orta Asya'dan Balkanlara kadar dil, müzik ve spor gibi alanlarda ise ortak yönlerin bulunduğunu söyledi.

Benzer kültür ve geleneklerin halklar arasındaki ilişkilerin de gittikçe gelişmesini sağladığını kaydeden Yazgan, Türk okçuluğu kursu gibi faaliyetlerle Azerbaycan-Gürcistan-Türkiye'nin kültür köprülerinin güçlendiğini ifade etti.

Türk okçuluğun belirli bir stil ve tekniği olduğunu ifade eden Yazgan, "Bu teknik hızlı, hedefli ve disiplinli olarak sürekli çalışılarak kazanılan bir teknik." dedi.

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Yüksel ise Türk geleneksel okçuluk kültürünün Gürcistan'da yaşatılmasından dolayı gurur duyduklarını söyledi.

 Konuşmaların ardından okçuluk kursu mezunları ok atma yarışmasına katıldılar.

Yarışmanın ardından gerçekleştirilen sertifika takdim töreni  hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

     Önümüzdeki dönemlerde Okçuluk kurslarının devam etmesi planlanıyor.

Diğer Etkinlikler

Geleneksel Türk okçuluğunun tanıtılması ve bu alanda sporcular yetiştirilerek kültürler arası diyaloğa katkı sağlanması...