Tiflis’te Türkiye ve Türk Kültürü Genel Kültür Yarışması ve Ödül Töreni

Yazıcı-dostu sürüm

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından Gürcistan genelinde eğitim veren üniversitelerin Türkoloji bölümlerinde okuyan öğrencilere yönelik olarak “Türkiye ve Türk Kültürü Genel Kültür Yarışması” düzenlendi.

Öğrencilerin dil gelişimlerine ve Türkiye ile ilgili genel kültürlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmaya, Yunus Emre Enstitüsü ile Türkoloji Protokolü yapan üniversitelerden çok sayıda Türkoloji öğrencisi katıldı.

Yarışmanın ödül töreni, 13 Aralık 2023 tarihinde Tiflis YEE konferans salonunda düzenlendi. Törene, Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Can Güray, Türkoloji bölümünde görev yapan öğretim görevlileri, Enstitü çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Türk kültürü, Türk müziği, Türk mutfağı, Türk edebiyatı, Türk mimarisi ve somut olmayan kültürel mirasımızın alanları ile ilgili birçok konu başlıkları üzerinden yapılan 15 dakikalık sunumların değerlendirilmesi; merkez koordinatörü, eğitim sorumlusu ve Türkologlardan oluşan dört kişilik jüri tarafından yapıldı.

Yarışma sonucunda Tamriko Kakhadze “Osmanlı Saray Mutfağı” adlı sunumuyla birinciliğe, Ketevan Jinikaşvili “Osmanlı Mimari Eserleri” başlıklı çalışmasıyla ikinciliğe, Tamar Naçtkebia ise “Karagöz” konulu anlatımı ile üçüncülüğe değer görüldü. Ödül töreninde kazananlara ödülleri Tiflis YEE Koordinatörü Can Güray ve Türkologlar tarafından takdim edildi.

Yarışmada birinci olan yarışmacıya Türkiye’ye gidiş-dönüş uçak bileti, ikinciye 300 lari, üçüncüye 250 lari değerinde hediye çeki ve her yarışmacıya ise katılım sertifikası verildi.

Program hediye takdimleri, fotoğraf çekimi ve yapılan ikramların ardından son buldu.