Batum’da Türkçe Öğretim Semineri

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü Batum'da yabancılara Türkçe öğretimiyle ilgili hizmetiçi eğitim semineri düzenledi.

Türkiye’nin Batum Başkonsolosluğu bünyesinde Türkçe öğretim faaliyetleri gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenlerine yönelik düzenlenen seminerlerin açılışına Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi, Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Y. Ziya Yediyıldız, Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, Türkçe Öğretim Merkezi Müdürü İbrahim Gültekin, Kültür Merkezleri Koordinatörü Mustafa Balcı, Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Zekeriya Gültekin, Tiflis Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Tufan Karadeniz ve Gazi Üniversitesi TÖMER Müdür Yardımcısı Mustafa Kurt katıldı.

Açılış töreninde konuşan Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan Türk dili öğretiminin genel olarak Türk kültürü ve tarihi anlayışıyla zenginleştirilmesi gerektiğini belirterek “Batum’la zengin bir tarihi kültürel ilişkimiz var. Batum’da bu seminerin düzenlenmesi buradaki Türkçe kurslarına gösterilen destek açısından çok önemlidir” dedi.

Enstitü Başkanı Prof. Dr. Develi ise Gürcistan’da Türkçe’ye olan talebin yüksek düzeyde seyretmesine paralel olarak Tiflis’ten sonra Batumda da bir merkez açacaklarını söyledi. Yurtdışındaki Yunus Emre Enstitülerinin en önemli görevlerinden birinin Türkçe öğretmek olduğunu ifade eden Develi, konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği çalışmalarının sonuçlanmak üzere olduğunu kaydetti.

Açılışa katılan MEB AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Yediyıldız da yabancılara Türkçe öğretimi konusunda Yunus Emre Enstitüsünün çok büyük bir açığı kapatmak üzere olduğunu belirterek “Türkçeyi bilimsel olarak nasıl öğreteceğini iyi bilen aynı zamanda Türk kültürünü, değerlerimizi de aktarabilecek potansiyele sahip insanlara ihtiyacımız var. Bu alanda Bakanlığımız Yunus Emre Enstitüsüyle çok sıkı işbirliği içerisinde” dedi.

Türkçe öğretimi konusunda Yunus Emre Enstitüsü uzmanları tarafından verilen ve 4 gün süren hizmetiçi eğitim programını tamamlayan öğretmenlere katılım belgeleri dağıtıldı.

Her yıl 800’e yakın kişinin Türkçe öğrenmek için başvurduğu Batum Başkonsolosluğu bünyesindeki kurslar Yunus Emre Enstitüsünün eğitim materyalleri ve eğitim programlarıyla destekleniyor.