"Diyar Diyar Türkülerimiz" Tiflis’te

Yazıcı-dostu sürüm

Halk Müziği Sanatçısı Murtaza Sezgin, Tiflis Yunus Emre Enstitüsünde konser verdi.

Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Müziği Korosunda 9 yıl görev yapan, ardından kendi müzik okulunu açarak çok sayıda öğrenci yetiştiren ünlü Halk Müziği Sanatçısı Musa Eroğlu’nun öğrencisi Murtaza SEZGİN tarafından Türk halk müziği konseri verildi.

30.11.2018 tarihinde gerçekleşen konsere Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Tiflis Koordinatörü Necla Demirdağ, Gürcistan’da yaşayan Türkler ve Gürcistanlı müzikseverler katıldı.

Türkiye’nin yedi bölgesine türkülerle uzanılan programda, yer yer türkülerin hikâyelerine de yer verildi. Türk insanını en iyi anlatan tür olarak kabul edilen türkülere konuklar da eşlik ederek keyifli bir gece geçirdiler.

“Bizi en iyi anlatan şey türkülerdir.”

Büyükelçi Yazgan konuşmasında “Türkü sevmeyen bir Türk yoktur. Türkü sevmiyorum diyen bile aslında türkü seviyordur. Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe öğreniyorsunuz, bunun yanında kültürümüzü de tanımış oluyorsunuz. Bizi en iyi anlatan şey işte bu türkülerdir” sözlerine yer verdi.