Tiflis’te Sertifika Heyecanı

Yazıcı-dostu sürüm

Gürcistan'da faaliyet gösteren Tiflis Yunus Emre Enstitüsü’nde Türkçe dil kursunu başarıyla tamamlayan 100 kursiyer sertifikalarını aldı.

Enstitüye ait konferans salonunda 24 Haziranda gerçekleştirilen etkinliğe, kursiyerlerin ve okutmanların yanı sıra Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Levent Gümrükçü, Yunus Emre Enstitüsü Tiflis Müdürü Zekeriya Gültekin, TİKA Gürcistan Koordinatörü Mustafa Korkmaz ve  Ziraat Bankası Tiflis Şubesi Müdürü Mehmet Uçar katıldı.

Kurs öğrencilerinin Türkçe şarkılar söylediği etkinlikte Trinidad ve Tobago’lu kursiyer Kerim Austin’in Türkiye ve Türkler hakkında söylediği sözler salondan büyük alkış aldı.

Austin: Türkiye İkinci Vatanım

6 yıl once Gürcistan’a tıp eğitimi almak için geldiğini belirten Kerim Austin burada tanıştığı Türk öğrenciler sayesinde Türkçe ile tanıştığını ve sonra da Tiflis Yunus Emre Enstitüsü’nde verilen Türkçe kurslarına başladığını söyledi. Burada gördüğü yakın ilgiden oldukça etkilendiğini belirten Austin; Türkçe öğretmenin dışında her konuda yardım alabildiği için Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür etti.

“Türkiye benim ikinci vatanım” diyen Austin yaşadıklarını, Türkçe yazdığı 4 sayfalık duygusal bir metinle salondakilere okurken; mesleki yaşamına Türkiye’de doktor olarak devam etmek istediğini söyledi.