“Türkoloji Sohbetleri”ne Dr. Sudan Altun Konuk Oldu

Yazıcı-dostu sürüm

Tiflis Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) konferans salonunda 16 Kasım 2023 Perşembe günü düzenlenen “Türkoloji Sohbetleri” programına Kafkas Üniversitesi Gürcü Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Sudan Altun konuk oldu. Dr. Altun, program kapsamında katılımcılara “Türk ve Gürcü Postmodern Edebiyat Karşılaştırması” konulu bir seminer verdi.

Programa, Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Can Güray, Gürcistan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Salih Uçak; Tiflis’teki Türkoloji bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler ve Türkologların yanı sıra Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Türkçe kursiyerleri katıldı.

Moderatörlüğünü Doç Dr. Uçak’ın yaptığı programda Dr. Altun, modern ve postmodern akımlarının karşılaştırması hakkında katılımcılara genel bilgiler verdi. Dr. Altun, postmodernizm kavramının iki ülkenin edebi eserlerine tarihsel süreç içinde nasıl yansıdığını örnekler üzerinden aktardı.

Edebiyat ile Sosyal ve Kültürel Etkileşim Güçlendirilmeli

Dr. Altun sunumunda ayrıca Gürcü ve Türk halkları arasındaki sosyal ve kültürel anlamdaki etkileşimlerin edebiyat üzerinden de etkisinin artırılmasının bir gereklilik olduğunu belirtti. Dr. Altun, bu doğrultuda özellikle iki ülke edebiyatındaki postmodernizm kavramının işlendiği edebî eserlerin Türk ve Gürcü okuyucularla buluşması için Türkoloji öğrencilerine büyük iş düştüğünün önemine dikkat çekti.

Program, Tiflis YEE Koordinatörü Can Güray tarafından Dr. Altun’a katılım belgesi takdimi ile son buldu.