Artisterium Sanat Festivali’nde Türk Resim Sanatı

Yazıcı-dostu sürüm

Gürcistan Eğitim, Bilim, Kültür ve Spor Bakanlığı, Tiflis Belediyesi,  Gürcistan Millî Müzesi, Tiflis Sanat Akademisi, çeşitli büyükelçilikler ve enstitülerin desteğiyle bu yıl 12. si gerçekleştirilen Artisterium Uluslararası Modern Sanat Festivali’nde Tiflis Yunus Emre Enstitüsü de yerini aldı.

Etkinlik kapsamında Enstitünün düzenlendiği Türk resim sanatı sergisinin açılışı 10 Kasım 2019 tarihinde T.C. Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan tarafından gerçekleştirildi.

Festivale Türkiye’den Küratör Denizhan Özer ve Tekstil Sanatçısı Ayşe Günay davet edildi. Tiflis Edebiyat Müzesindeki sergide, Ayşe Günay, Tolga Akbaş, Melik İskender, Emrah Günay, Eda Çığırlı ve Serkan Bayer'e ait eserler Enstitüye ayrılan kısımda yer aldı.

Uluslararası Plastik Sanatları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi de olan Küratör Denizhan Özer yaklaşık 20 yıldır Gürcistanlı sanatçılar ile iş birliği yaptığını belirtti. Özer, güçlü bağlara sahip olan iki ülkenin halkları arasında da giderek artan bir dostluğun bulunduğunu, diplomatik ve politik ilişkilerde sanatın her zaman var olan bu dostluğu pekiştirdiğini ve bu serginin de bu açıdan çok önemli olduğunu düşündüğünü söyledi.

Türk resim sanatından örnekler sunan sergi 15 Kasım 2019 tarihinde sona erdi.