Bağlama Kursiyerlerinin Sertifika Heyecanı

Yazıcı-dostu sürüm

Tiflis Yunus Emre Enstitüsünde 06 Temmuz -24 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen Bağlama Kursu, konser ve sertifika takdimiyle sona erdi.

Bağlama kursu dönem sonu etkinliğimize Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, Azerbaycan'ın Tiflis Büyükelçisi Faik Guliyev, Türk Hava Yolları Gürcistan Müdürü Şerafettin Ekici ile öğrencilerin yakınları katıldı.

Programda konuşan T.C. Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan Gürcistan’da yaşayan tek kadın ozan Nargile Mehtiyeva’nın Gürcistan'daki faaliyetlerinden gurur duyduğunu dile getirerek, Tiflis Yunus Emre Enstitüsünde bağlama kursu düzenlenmesinin önemine dikkat çekti.

Büyükelçi, "Bu tür faaliyetlere ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Konserlerinizi daha büyük vesilelerle yapacağız. Gürcistan'da Türkiye'den, Azerbaycan’dan ve Gürcistan'dan insanları müzikle birleştireceğiz." diye konuştu.

Azerbaycan’ın Tiflis Büyükelçisi Faik Guliyev de Saz ve Bağlama kültürünün Türk ve Azerbaycan halkının kalbinde yer aldığını ifade ederek, bu sanatın gençlere aktarılması için benzer projeleri desteklemeye her zaman hazır olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından bağlama kursu mezunları bir saatlik konser verdi.

Konserin ardından gerçekleştirilen sertifika takdim töreni  hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

 Önümüzdeki dönemlerde Bağlama kurslarının devam etmesi planlanıyor.

 

Diğer Etkinlikler

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından “8 Mart Dünya Günü”ne ithafen düzenlenen etkinlikte “Samida” isimli müzik...

15.03.2022 tarihinde Tiflis Yunus Emre Enstitüsünde bağlama kursu başladı. 

Gürcistan ile Türkiye...

 21.06.2021 tarihinde Tiflis Yunus Emre Enstitüsünde bağlama kursu başladı. 

Gürcistan ile Türkiye...