Gürcistan’da Kursiyerlerin Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü tarafından Gürcistan’da gerçekleştirilen geleneksel Türk el sanatları kurslarında eğitim gören kursiyerlerin 3 ay boyunca özen göstererek yaptıkları çalışmalar görücüye çıktı.

Enstitünün Kültür Konseyi Derneği sanatçılarıyla yürüttüğü ebru, tezhip, minyatür, Osmanlıca ve hüsn-ü hat kurslarında eğitim gören öğrencilerin çalışmaları Tiflis BAİA Sanat Galerisi’nde sergilenmeye başlandı.

Serginin açılışında konuşan T.C. Tiflis Büyükelçiliği Müsteşarı Muteber Kılıç 3 ay süren kursların ardından ortaya çıkan eserlerin başarılı olmasında iki ülke halkının birbirine yakın olmasının önemli bir etken olduğunu belirtti.

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Zekeriya Gültekin ise Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığının destekleriyle yürütülen kursların büyük bir başarıyla ilk semeresini verdiğini belirterek katkı sunan Tiflis Belediyesi, Tiflis Devlet Üniversitesi ve Marneuli Gençlik Merkezine teşekkür etti.

Kültür Konseyi Başkanı Dr. Metin Eriş de üç aylık bir proje neticesinde ebru sanatında yüzde yüz, tezhip ve minyatür sanatlarında yüzde altmış, hat sanatında ise yüzde elli başarı elde edildiğini söyledi.  Eriş ayrıca projenin çıraklık-kalfalık, kalfalık- ustalık şeklinde 6 ay daha süreceğini ve proje sonunda başarılı olanlara sertifika verileceğini vurguladı.

T.C. Tiflis Büyükelçiliği Müsteşarı Muteber Kılıç, Yunus Emre Enstitüsü Kültür Sanat Koordinatörü Babür Turna, Büyükelçilik yetkilileri, Gürcü Kültür ve Sanat Merkezi Başkanı Maka Dvalishvili ve Marneuli Gençler Merkezi Müdürü Emin Akhmedov’la geniş bir ziyaretçi topluluğunun katıldığı sergide ayrıca, kursiyerlere katılım belgeleri dağıtıldı.

67 eserin görücüye çıktığı sergi 15 gün boyunca Tiflis Yunus Emre Enstitüsünde ziyaretçilere açık olacak.