Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Film Festivali’nde

Yazıcı-dostu sürüm

Gürcistan Eğitim, Bilim, Kültür ve Spor Bakanlığı, Avrupa Birliği, British Council, Goethe Enstitüsü, Fransız Enstitüsü, İspanyol Kültür Merkezi, Gürcistan Ulusal Sinema Millî Merkezi, TBC Bankası, 1. Devlet Kanalı, Tiflis Belediyesi, çeşitli şirketler, büyükelçilikler ve Enstitümüzün desteğiyle bu yıl 1-8 Aralık tarihleri arasında Tiflis Uluslararası Film Festivali'nin 20.si gerçekeştirildi. 

Amirani Sinemasındaki açılış törenine, Tiflis Belediye Başkanı Kakha Kaladze, Tiflis Uluslararası Film Festivali’nin Kurucusu ve Müdürü Gaga Çkheidze büyükelçiler, sanatçılar ve Tiflisliler katıldı.

Tiflis Uluslararası Film Festivali’nin Kurucusu ve Müdürü Gaga Çkheidze, festivalin 20 yıl önce düzenlenmeye başlandığını belirterek özelikle son yıllarda festival kapsamında Türkiye ile yakın iş birliği yaptıklarını dile getirdi. Çkheidze, "Türkiye ile yaptığımız kültürel iş birliğine gelince artık aramızda büyük geleneksel ilişkiler mevcut. Neredeyse her yıl programımızda Türk filmleri gösteriliyor. Türk filmleri dünyasındaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Festivale Türkiye, İrlanda, Almanya, Avusturya, İngiltere, Ukrayna, Fransa, İtalya, İsviçre, Makedonya, Polonya, Romanya, Portekiz, Belçika, İspanya, Brezilya, Amerika, Kanada, İran, Çin, İsrail, Arjantin ve Gürcistan katıldı. 8 gün süren festivalde yüze yakın film gösterimi yapıldı. Ayrıca master class ve atölye çalışmaları düzenlendi. Enstitü festivale Semih Kaplanoğlu’nun yazıp yönettiği "Bağlılık Aslı" filmiyle katıldı. Film 4 ve 7 Aralık 2019 tarihlerinde sinemaseverlerle buluşturuldu.

Festival 8 Aralık 2019 tarihinde düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.