Tiflis Yunus Emre Enstitüsünde Sertifika Heyecanı

Yazıcı-dostu sürüm

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü, sertifika takdimi ve dönem sonu münasebetiyle tören düzenlendi. Enstitü binasında 17 Aralık 2019 tarihinde düzenlenen etkinliğe, Türkçe ve kültür-sanat kursiyerleri katıldı.

Ebru kursunu ve Türkçe A1, A2, B1 ve B2 seviyelerini başarıyla tamamlayan 60 kursiyere sertifikaları takdim edildi. Kursiyerlerin kendi hazırladıkları sahne performanslarının ardından, Enstitüde bir yıl boyunca biriktirdikleri anıların yer aldığı fotoğraflar misafirlerle paylaşıldı.

Sertifika takdimi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sunulan ikramlarla program sona erdi.

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü 7 Yılı Aşkın Süredir Türkçe Öğretiyor

Tiflis’te 7 yılı aşkın süredir 3000’e yakın kişiye Türkçe öğreten Tiflis Yunus Emre Enstitüsü, Türkçe öğretiminin yanı sıra Türk kültürü, sanatı ve tarihinin Gürcistan’da tanıtılması maksadıyla düzenlenen pek çok faaliyete imza atarken, Gürcistan’daki resmî kurumlar ve özel kuruluşlarla ortak çalışmalar da yürütüyor.

Dünyanın her yerinden yoğun ilgi gören ve seçmeli yabancı dil olarak Türkçe öğrenimi talep eden ülkelerin ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla Yunus Emre Enstitüsü tarafından hayata geçirilen “Tercihim Türkçe Projesi” kapsamında ise Gürcü öğrenciler okullarda Türkçeyi seçmeli dil olarak öğreniyor.