Tiflis’te Uluslararası Eğitim Fuarı

Yazıcı-dostu sürüm

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü 28-29 Şubat 2020 tarihinde Gürcistan’daki en önemli ve geniş katılımlı fuarlardan biri olan Uluslararası Eğitim Fuarı’na katıldı. Açılış törenine, Eğitim, Bilim, Kültür ve Spor Bakan Yardımcısı Nunu Mitskevichi, fuar yetkilileri, yabancı misyon temsilcileri, öğrenciler, veliler ve Tiflisliler katıldı.

EXPO Georgia kongre merkezi tarafından düzenlenen ve Gürcistan Eğitim, Bilim, Kültür ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen fuara bu yıl 12 ülkeden (Türkiye, Azerbaycan, ABD, Ukrayna, Ermenistan, İtalya, Estonya, Almanya, Fransa, Litvanya, İngiltere ve Polonya) yaklaşık 100 kurum katıldı. Fuara gelen misafirler eğitim-öğretim, yurt dışında okumak, yabancı dil öğrenme, burslar, değişim programları vb. konularla ilgili merak ettikleri sorulara cevap buldu. Fuar kapsamında atölye çalışmaları, sunumlar ve basın toplantıları da yapıldı.

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü, bünyesindeki kurs ve faaliyetleri tanıtmak, Türk üniversitelerinin Gürcistanlı öğrenciler arasında tanınırlığını artırıp öğrencilerin tercihlerini Türkiye’den yana kullanmaları için onları teşvik etmek amacıyla katıldığı fuara, yabancı misyon temsilcileri, Türkiye’de eğitim görmek isteyen Gürcistanlı gençler ve aileleri tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Fuar 29 Şubat 2020 tarihinde kapanış töreniyle sona erdi.