Türkçe, Gürcistan’da Zorunlu Ders Oldu

Yazıcı-dostu sürüm

Tiflis Yunus Emre Enstitü ile Kutaisi “Ghone Kveknisa” Özel Okulu arasında ‘Tercihim Türkçe’ Protokolü imzalandı.

Gürcistan’ın Kutaisi şehrinde 04 Ekim 2023 tarihinde, Gürcistan Ulusal Kültürel Mirasını Koruma Ajansı tarafından korunan 120 öğrenci kapasiteli tarihi binada gerçekleştirilen imza töreninde Okul Müdiresi Tamar Adeişvili, Okul Kurucusu Manana Karkaşadze, Müdür Yardımcısı Tinatin Khetsuriani ve Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Can Güray hazır bulundu.

“Türkçe Son Yıllarda, Dünya Genelinde Önemi Artan En Önemli Dillerden Biri Oldu”

“Ghone Kveknisa” Özel Okulu kurucusu Manana Karkaşadze, başta Türkiye ile Gürcistan’ın tarihi yakınlığı olmak üzere Türkçe’yi, son yıllarda dünya genelinde önemi artan en önemli dillerden biri haline gelmesi sebebiyle okullarında zorunlu ders olarak okutma kararı aldıklarını belirtti. Türkiye ve Gürcistan’ın, tarih boyunca ortak kültürü paylaştığını belirten Karkaşadze, Türkçe vasıtasıyla iki ülke halkı arasındaki insani ilişkilerin daha da artmasını temenni ettiklerini vurguladı.

“İmzalanan Protokol ile Türkçe ve Türk Kültürünün Gürcistan’da Tanıtılmasına Yönelik Önemli Bir Adım Atıldı”

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Can Güray, okul yönetiminin Türkçe’nin dünya genelindeki öneminin farkında olarak Türkçe’yi okullarında zorunlu yabancı dil olarak okutma kararı almalarından dolayı memnuniyetini dile getirdi. İmzalanan protokol ile Türkçe ve Türk kültürünün başta Kutaisi şehri olmak üzere Gürcistan’da tanıtılmasına yönelik önemli bir adım atıldığını ifade eden Güray, protokolün iki ülke halkı arasındaki ön yargıların ortadan kalkmasına ve mevcut iletişimin daha da artmasına vesile olmasını temenni ettiklerini belirtti.

Diğer Etkinlikler

Tiflis Yunus Emre Enstitüsün (YEE) himayesinde devam ettirilen "Tercihim Türkçe" Projesi kapsamında Türkçe öğretiminin...

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından Gürcistan’da uygulanan “Tercihim Türkçe” Projesi kapsamında Türkçenin...