Türkiye Haftası Tiflis’te

Yazıcı-dostu sürüm

2019 Göbeklitepe yılı kapsamında dünya turuna başlayan “Türkiye Haftası” etkinliklerinin dördüncü durağı Tiflis oldu.

2019 Göbeklitepe yılı kapsamında “Göbeklitepe: İnsan ve Hayat” ana temasıyla Yunus Emre Enstitüsü “Türkiye Haftası”nın Tiflis’teki ayağını 06-09 Kasım 2019 tarihleri arasında T.C. Tiflis Büyükelçiliği ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının destekleriyle gerçekleştiriliyor.

Gürcistan Millî Müzesinde Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Müdürü ve Göbeklitepe Kazı Heyeti Başkanı Celal Uludağ’ın konferansı ile başlayan etkinlikte, Göbeklitepe’nin dünya tarihi açısından önemi, bölgede yürütülen çalışmalar ve çalışmaların sonuçları görseller eşliğinde aktarıldı.

Katılımcıların sorularıyla devam eden konferansın ardından kazı alanı ve yapıların görsellerinden oluşan fotoğraf sergisi gezildi.

09 Kasım 2019 tarihine kadar devam edecek olan Çellist Uğur Işık ile Müzik Ustalık Sınıfı (Masterclass), “Dünden Bugüne Fotoğraflarla GAP” Fotoğraf Sergisi, geleneksel Türk lezzetlerinin ikramı ve Uğur Işık sanat yönetmenliğinde “Anadolu Ruhu” Konseri ile devam edecek Türkiye Haftası, “Türk Mutfağı Atölyesi” ile sona erecek.