Yunus Emre Enstitüsü, Tiflis Uluslararası Kitap Fuarı’nda

Yazıcı-dostu sürüm

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü, Gürcistan Kitap Yayıncıları ve Dağıtıcıları Birliği tarafından bu yıl 20.’si düzenlenen ve Gürcistan’ın en büyük kitap fuarı olan Tiflis Uluslararası Kitap Fuarına katıldı.

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından hazırlanan kitap, dergi, broşür, bülten, ders kitabı, hikâye kitabı gibi yayınların sergilendiği stantta, Türkçe kursları, Türkçe Yeterlik Sınavı ve Türkçe Öğretim Portali'nin tanıtımı gerçekleştirildi. 31 Mayıs - 3 Haziran 2018 tarihleri arasında gerçekleşen fuara, Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Çin ve İngiltere’nin de aralarında bulunduğu birçok ülke ve 80’e yakın yayınevi katıldı.  

Tiflis Belediyesi Kültür, Eğitim, Spor ve Gençlik İşleri Müdürü İrakli Gvilava açılış konuşmasında, “Tiflis Belediyesi, teması kitap olan faaliyetleri her zaman desteklemiştir ve desteklemeye de devam edecektir. Bu yıl fuarımızın 20.’sini gerçekleştiriyoruz. Her geçen yıl fuara katılanların sayısı ve ilgi artmaktadır. Bundan dolayı oldukça mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. Tüm katılımcılara, yurt dışından gelen misafirlere, yazarlara ve siz kitapseverlere teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Fuar kapsamında Gürcistan ve katılımcı ülkelerde son yıllarda yayımlanmış kitapların tanıtımları, kitap okumaları, yazarlarla söyleşiler, onur konuğunun sunumu, edebiyat ödülleri, seminer ve konferanslar gerçekleştirilirken Tiflis Belediyesi Müzik Grubu tarafından bir konserde verildi.

Uluslararası Kitap Fuarı, 4 gün içinde 50 bini aşkın kişi tarafından ziyaret edildi.