Uluslararası Çevrim İçi Eğitim Fuarı Tiflis’te

Yazıcı-dostu sürüm

 

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü 27-28 Mayıs 2021 tarihinde Gürcistan’daki en önemli ve geniş katılımlı fuarlardan biri olan Uluslararası Eğitim Fuarı’na katıldı. Salgından dolayı fuar bu sene ilk defa çevrim içi gerçekleştirildi.

EXPO Georgia kongre merkezi tarafından düzenlenen fuarın açılışına Gürcistan Eğitim ve Bilim Bakan Yardımcıları Nunu Mitskeviçi ve Tamar Kitiaşvili katıldı.

Gürcistan Eğitim ve Bilim Bakanlığı tarafından desteklenen fuara Türkiye, Azerbaycan, ABD, Ukrayna, İtalya, Estonya, Almanya, İngiltere gibi farklı ülkelerden yaklaşık 120 kurum katıldı. Fuarı takip eden kişiler eğitim-öğretim, yurt dışında okumak, yabancı dil öğrenme, burslar, değişim programları vb. konularla ilgili merak ettikleri sorulara cevap buldu. Fuar kapsamında sunumlar yapıldı.

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü, bünyesindeki kurs ve faaliyetleri tanıtmak, Türk üniversitelerinin Gürcistanlı öğrenciler arasında tanınırlığını artırıp öğrencilerin tercihlerini Türkiye’den yana kullanmaları için onları teşvik amacıyla katıldığı fuara Gürcistanlı gençler tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Fuar 28 Mayıs 2021 tarihinde sona erdi.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsünün desteğiyle basılan "Türk Şiiri Antolojisi" kitabının tanıtımı 22 Aralık 2020 tarihinde T.C...

19 Aralık 2020 tarihinde Tiflis'te 3. Uluslararası Geleneksel El Sanatları ve Tasarım Festivali "Tiflis Ethno Fest 2020...