Tiflis’te " Cumhuriyet’in 100. Yılı " Temalı Sergi

Yazıcı-dostu sürüm

Tiflis Yunus Emre Enstitüsün (YEE) himayesinde devam ettirilen "Tercihim Türkçe" Projesi kapsamında Türkçe öğretiminin yanı sıra, öğrencileri motive etmek ve yeteneklerini ortaya çıkarmak için birçok sanatsal ve kültürel yarışmalar düzenleniyor.

Bu kapsamda, Tiflis Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak “Cumhuriyet ve Türkiye” temalı resim yarışması gerçekleştirildi.

Gürcistan devlet okullarında Türkçe öğrenen ve Türkçeyi seçmeli dil olarak alan öğrencilere yönelik yapılan yarışmanın sergisi ve ödül töreni, 2 Aralık 2023 tarihinde Tiflis YEE Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Törene, Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Can Güray, Enstitü çalışanları, öğrenciler ve veliler katıldı. Cumhuriyet konusu başta olmak üzere, Türk kültürü ile ilgili yaklaşık 18 çalışmanın sergilendiği törende, yarışmada ilk üçe giren çocuklara ödülleri takdim edildi.

Yarışmada, Tiflis 71. Kamu Okulu öğrencisi Ana Takvarelia'nın eseri birinciliğe, Tiflis 178. Kamu Okulu öğrencisi Nino Gigoidze'nin çalışması ikinciliğe, Tiflis 31. Kamu Okulu öğrencisi Elisabed Çikobava'ın yapıtı ise üçüncülüğe değer görüldü. Ayrıca yarışmaya katılan her öğrenciye de çeşitli hediyeler verildi.

Program hediye takdimleri, fotoğraf çekimi ve yapılan ikramların ardından son buldu.

 

Gürcistan’da Tercihim Türkçe” Projesi ile Türkçe, Seçmeli Dil olarak Okutuluyor

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından yürütülen ve dünyanın birçok ülkesinde eğitim veren devlet okullarında Türkçenin seçmeli dil olarak okutulması çalışmalarına katkı verilmesini amaçlayan “Tercihim Türkçe” projesi, 2012 yılından bu yana Gürcistan genelindeki devlet okullarında uygulanıyor. Proje kapsamında hâlihazırda Yunus Emre Enstitüsü ile Gürcistan’ın başkenti Tiflis’teki 7 Devlet Okulu arasında yapılmış iş birliği protokolleri bulunuyor.

Diğer Etkinlikler

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından Gürcistan’da uygulanan “Tercihim Türkçe” Projesi kapsamında Türkçenin...

Tiflis Yunus Emre Enstitü ile Kutaisi “Ghone Kveknisa” Özel Okulu arasında ‘Tercihim Türkçe’ Protokolü imzalandı....