Cumhuriyet Coşkusu, Gürcistan’da Yankılandı

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Gürcistan’ın başkenti Tifliste, Tiflis Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından genç ressam Şenay Sadikovinin Cumhuriyet” isimli resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

 

Başkent Tifliste bulunan Mirza Fatali Akhundov Müzesinde, 24 Ekim 2023 tarihinde Tiflis YEE ve Mirza Fatali Akhundov Müzesi iş birliği ile gerçekleştirilen sergide genç ressam Şenay Sadikovinin 20 yağlı boya tablosu, sergi katılımcılarının beğenisine sunuldu. Sergi açılışına, T.C Tiflis Büyükelçisi Ali Kaan Orbay, Gürcistan'daki Türk kurumlarının temsilcileri ile Gürcistan ve Türk vatandaşları katıldı.

 

Bugün, Cumhuriyetin yüz yıllık kazanımlarının haklı gururunu yaşıyoruz”

 

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Can Güray sergi açış konuşmasında ülke ve millet olarak Cumhuriyetin yüz yıllık kazanımlarının haklı gururunu yaşadıklarını belirterek Cumhuriyetin 100. yılını büyük bir heyecanla ve gururla kutladıkları sergi etkinliğine aynı duyguları paylaşarak katılan tüm misafirlere teşekkürlerini iletti.

 

Atatürk ve Cumhuriyeti keşfim, çağdaş sanatçı kişiliğimi ortaya çıkardı”

 

Genç ressam Şenay Sadikovi konuşmasında, Gürcistanda doğmuş büyümüş bir Azerbaycan Türkü olarak çocukluğumdan beri Türk tarihine, edebiyatına ve sanatına ilgiliyim. Bu ilgimden ötürü Atatürk’ü ve Cumhuriyeti keşfettim; bu keşfim, çağdaş ve sanatçı kişiliğimi ortaya çıkardı.” ifadelerini kullanarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna adanan sergisini düzenlemelerinden dolayı Yunus Emre Enstitüsüne teşekkürlerini iletti.

 

Bu yıl, Cumhuriyet'imizin 100. yılını sadece Türkiye olarak değil, dostlarımızla birlikte coşkuyla kutluyoruz”

 

Sergi açış konuşmalarında T.C Tiflis Büyükelçisi Ali Kaan Orbay, Tiflis Yunus Emre Türk Kültür Merkezi tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılına adanmış bir sergiye katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Sanatçı Sadikovinin, Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadar olan gelişim sürecini resim sanatı ile anlattığını vurgulayan Orbay, "Bu yıl, Cumhuriyet'imizin 100. yılını sadece Türkiye olarak değil, dostlarımızla birlikte coşkuyla kutluyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Ressam Şenay Sadikovinin 20 yağlı boya eserinden oluşan Cumhuriyet” sergisi, Mirza Fatali Akhundov Müzesi Sanat Galerisinde 3 gün boyunca sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Diğer Etkinlikler

2021 yılı Yunus Emre’nin vefatının 700. Yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından Yunus Emre Yılı olarak ilan...

08.06.2021 tarihinde Gürcistan Millî Müzesine bağlı Tiflis Tarih Müzesi’nin sergi salonunda, Tiflis Yunus Emre...