Türkçe ve Yunus Emre Yılında Gori Devlet Eğitim Üniversitesinde Türkçe Sınıfı Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

02.02.2021’de Yunus Emre Enstitüsü ile Gori Devlet Eğitim Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği Protokolü çerçevesinde, 17.03.2021’de Enstitünün destekleriyle Üniversitede Yunus Emre Türkçe sınıfı açıldı.

Açış törenine T.C. Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ali Oğuzhan Yüksel, Gori Devlet Eğitim Üniversitesi Rektörü Giorgi Sosyashvili, T.C. Tiflis Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Yüksel Kara, Gori Belediye Başkan Yardımcısı Paata İvanishvili, Gori Belediyesi Kültür, Gençlik İşleri Daire Başkanı Ramaz Shioshvili ile Üniversitenin temsilcileri katıldı.

Programda konuşan Büyükelçi Yazgan, Türkçe Sınıfın açılmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek projenin gerçekleşmesinde görev alan tüm taraflara teşekkür etti.

Üniversite Rektörü Sosiashvili’ye Türk-Gürcü ilişkilerinin daha da geliştirilmesi için sağladığı destek dolayısıyla teşekkür eden Büyükelçi, “Biz, iki ülkenin ilişkilerini güçlendirecek projeleri ve etkinlikleri gerçekleştirmek konusunda her zaman yanınızdayız.” dedi.

Gori kentinde Türk dilini öğrenmek isteyen öğrencilerin sayısının gittikçe arttığını belirten Rektör Sosiashvili,  kaydını yaptıran öğrenciler için Yunus Emre Enstitüsü destekleriyle çevrim içi Türkçe derslerinin başladığını ve yıldan yıla bu sayının artacağını söyledi.

Üniversitesinin Türkiye’den Kars, Rize ve Erzurum Üniversiteleri ile yakın iş birliği yaptığını belirten Sosiashvili, “Türkçe sınıfının burada açılması üniversitelerimiz arasındaki ilişkileri daha da güçlendirecek. Bu sınıfta sadece öğrencilerin değil, eğitim veren uzmanlarımızın da Türkçe öğrenmelerini arzu ediyoruz.” dedi.

Programın ardından Gori Devlet Üniversitesi Rektörlüğü, Yunus Emre Enstitüsü ve T.C. Tiflis Büyükelçiliğinin iş birliğiyle düzenlenecek ortak faaliyetler hakkında görüşmeler yapıldı.

 

 

Diğer Etkinlikler

09 Aralık 2022 tarihinde Tiflis Yunus Emre Enstitüsü’nde 2022 yılı Bahar ve Yaz Eğitim dönemlerini başarıyla tamamlayan...

“Avrupa Dil Günü” etkinliği, Tiflis'te faaliyet gösteren yabancı enstitüler ve dil merkezlerinin iş birliğiyle  ...

Gürcistan’da Türk kültürünü, tarihini, sanatını, edebiyatını tanıtmak ve yabancılara Türkçe öğretmek amacıyla...

Gürcistan’da Türk kültürünü, tarihini, sanatını, edebiyatını tanıtmak ve yabancılara Türkçe öğretmek amacıyla...