Tiflis Yunus Emre Enstitüsü "Tiflis Ethno Fest 2020"de

Yazıcı-dostu sürüm

19 Aralık 2020 tarihinde Tiflis'te 3. Uluslararası Geleneksel El Sanatları ve Tasarım Festivali "Tiflis Ethno Fest 2020" gerşekleştirildi.

Gürcistan Eğitim, Bilim, Kültür ve Spor  Bakanlığı ve Tiflis Belediyesi'nin destekleriyle "Gürcistan Uluslararası Sanat Merkezi" tarafından organize edilmiş çevrim içi etkinliğe yüze aşkın sanatçı katıldı.

Festivalin açılış törenine katılan Gürcistan Eğitim, Bilim, Kültür ve Spor Bakan Yardımcısı Levan Kharatishvili özellikle salgın döneminde sanatçıları destekleyen benzer etkinliklerin ne kadar önemli olduğuna değinip bakanlık olarak gelecekte de benzer etkinlikleri destekleyeceklerini belirtti.

Tiflis Belediye Başkan Yardımcısı Andria Basilaia festivalin örganizatörleriyle tüm katılımcılara teşekkür edip  başarılar diledi. 

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü, festivale Gürcistanlı sanatseverlerin büyük ilgisini çeken geleneksel Türk ebru ve keçe sanatını tanıtan video kolajıyla katıldı.

Diğer Etkinlikler

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Gürcistan genelinde birçok resmi kurum ve kuruluşla ortaklaşa yaptığı programlarla...

Uluslararası Kadınlar Birliği tarafından 03 Aralık 2022 tarihinde Sheraton Grand Tbilisi Metechi Palace'da düzenlenen...

15.03.2022 tarihinde Tiflis Yunus Emre Enstitüsünde geleneksel ebru sanatı kursu başladı.

Türk sanatları arasında...

Tiflis Yunus Emre Enstitüsünde, Covid-19 salgın kuralları çerçevesinde 05.10.2021 tarihinde geleneksel ebru sanatı...