Tiflis’te “Türk Kültüründen İzler” Sergisi Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

08.06.2021 tarihinde Gürcistan Millî Müzesine bağlı Tiflis Tarih Müzesi’nin sergi salonunda, Tiflis Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen “Türk Kültüründen İzler” sergisi açıldı.

Törene T.C. Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Tiflis Büyükelçisi Faik Guliyev, TİKA Tiflis Koordinatörü Necla Demirdağ, Gürcistan Millî Müzesi Genel Müdür Yardımcısı Mikheil Tsereteli ile diğer davetliler katıldı.

Açış konuşmasında T.C. Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan Covid-19 salgını nedeni ile uzun süredir benzer bir programın düzenlenmediğine dikkati çekerek, salgın sonrası ilk kez düzenlenen bu serginin anlamının çok büyük olduğunu belirtti. Etkinliğe katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. 

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Tiflis Büyükelçisi Faik Guliyev konuşmasında; programa katılmaktan mutluluk duyduğunu belirterek  sergide zengin Türk kültürünün tanıtıldığını ve bu serginin Gürcistan, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dayanışmanın bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Gürcistan Millî Müzesi Genel Müdür Yardımcısı Mikheil Tsereteli benzer kültürel etkinlikler sayesinde Türkiye-Gürcistan arasındaki iş birliğin ve ilişkilerin pekiştirildiğini belirtti.

Sergide Türk mimarlığı başta olmak üzere Türk kültürü ile ilgili  yaklaşık 63 görsel sergilendi.

     

Diğer Etkinlikler

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te, Tiflis...

05 Temmuz 2022 tarihinde Tiflis’te Tiflis Devlet Sanatlar Akademisi’nde Anadolu'nun farklı bölgelerinden Türk evi...

27-29 Mayıs 2022 tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Tiflis Yunus Emre Enstitüsü...

2021 yılı Yunus Emre’nin vefatının 700. Yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından Yunus Emre Yılı olarak ilan...