"Yunus Emre ve Şota Rustaveli" Şiir Yarışması Tiflis’te

Yazıcı-dostu sürüm

21.05.2021 tarihinde Tiflis Yunus Emre Enstitüsünde, “Tercihim Türkçe Projesi” kapsamındaki Gürcistan Devlet Okullarında seçmeli yabancı dil olarak Türkçe öğrenen öğrencilerin katıldığı “Yunus Emre ve Şota Rustaveli Şiir Yarışması” düzenlendi. Programa Türk ve Gürcü dili uzmanları ve öğrenciler katıldı.

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ali Oğuzhan Yüksel açılış konuşmasında Türkiye ve Gürcistan için önemli şahsiyetler olan Yunus Emre ile Şota Rustaveli’nin adına şiir yarışması düzenlenmesinin gurur verici olduğunu belirtti.

Yarışmaya katılan öğrenciler Türkçe ve Gürcüce şiirler okudu. Katılımcıları Gürcü Türkolog Doç. Dr. Tamar Alpenidze ve Gürcistan Üniversitesi Türkoloji Bölümünde görev yapan Türkolog Salih Uçak değerlendirdi. Jüri üyeleri tarafından verilen puanlara göre yarışmada dereceye giren adaylara ödüller verildi. Program tüm yarışmacılara katılım belgeleri ve çeştli hediyelerin takdimi ile sona erdi.

  

 

Diğer Etkinlikler

29.01.2022 tarihinde  "Milli Edebiyat Dönemi Türk Edebiyatı" konulu çevrim içi  Türk Edebiyatı sohbetleri...

Yunus Emre, Türk milletinin yetiştirdiği büyük mutasavvıflardan, Türk dili ve edebiyatı tarihinin en büyük şairlerinden...

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü, 24 Haziran – 27 Haziran 2021 tarihleri arasında Gürcistan Kitap Yayıncıları ve...

Yunus Emre Enstitüsünün desteğiyle basılan "Türk Şiiri Antolojisi" kitabının tanıtımı 22 Aralık 2020 tarihinde T.C...